Büyük İntikal Isparta İç Güvenlik Alayı


Isparta acemiliğinin bitmesine sadece büyük intikal kaldı.bugüne kadar çok zorlandınız artık son bir dönemeç kaldı.

Büyük intikal genellikle 3 gün sürmektedir.Çok ağır kış şartları yoksa 3 gün sürer ,havalar çok soğuk olursa bu süre kısalabilir.

Büyük intikale giderken kumanya,su verilmektedir.Sırt çantanızda kumanyaları taşırsınız.Yaz aylarındaysanız su takviyesi yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Çünkü intikallerde su temin ettiğiniz araçlara büyük intikalde izin verilmemektedir.Su sorunu sizleri çok zorlayabilir ; çantanız ağır olmasın diye su almamazlık yapmayın.

Büyük intikalde konaklama,arama tarama faaliyetlerinde bulunursunuz.Gerçekten de çok zor koşullarda geçecek bir intikale hazır olun.

Her gün farklı yerde konaklarsınız,sabah intikal halinde yeni konaklama yerinize gidersiniz.

Büyük intikale gitmeden son çarşı izninizde istedikleriniz alabilirsiniz.Sucuk,çay,bisküvi vb şeylere almanız keyifli bir intikal geçirmenizi sağlayabilir.

İntikal bitip alaya geri döndüğünüzde geri kalan günlerinizde rahat birkaç gün geçirirsiniz.Yaz aylarında kene ısırığına dikkat etmelisiniz.

İntikalden korkan ya da bir sebepten ötürü bu intikale katılamayan askerleri de yorucu günler bekler.Bölüğünün bütün temizlik işlerine bu askerler bakar.

İlk önce tim bölükleri büyük intikale giderken daha sonra refize bölüklere intikale katılırlar..

İntikal sırasında alibey köy sakinlerinin size olan davranışları sizleri çok duygulandıracaktır.Allah yardımcınız olsun...

2 yorum: